søndag 1. mars 2009

På forespørsel fra flere

Wenches nydelige linsesuppe. Samt et bilde av Wenche selv. Eller en demonstrasjonsvideo er det vel.



Linsesuppe

LINSESUPPE MED GRØNNSAKER OG BACON
Linser trenger ikke bløtlegges før bruk. Denne linsesuppen er en god variant til ertesuppen.

Ca 150 g lettsaltet sideflesk eller bacon

olje

1 løk

2 vårløk

4 dl linser ( røde/gule)

1 l hønsebuljong

2-3 stilker stangselleri

2 gulrøtter

3 skiver sellerirot

3 fedd hvitløk

1 håndfull bladpersille

salt, pepper

Skjær flesket i små biter og surr i olje i en kasserolle uten at det blir brunt. Tilsett finhakket løk og vårløk og surr i pannen til løken er myk og gyllen. Rør inn linsene og tilsett hønsebuljong. Kok opp og tilsett finhakket stangselleri, gulrøtter og selleri i små terninger, finhakket hvitløk og persille. Legg på lokk og la trekke i 45 min- 1 time. Smak til med salt og pepper.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar