Linsesuppe
LINSESUPPE MED GRØNNSAKER OG BACON
Linser trenger ikke bløtlegges før bruk. Denne linsesuppen er en god variant til ertesuppen.
Ca 150 g lettsaltet sideflesk eller bacon
olje
1 løk
2 vårløk
4 dl linser ( røde/gule)
1 l hønsebuljong
2-3 stilker stangselleri
2 gulrøtter
3 skiver sellerirot
3 fedd hvitløk
1 håndfull bladpersille
salt, pepper
Skjær flesket i små biter og surr i olje i en kasserolle uten at det blir brunt. Tilsett finhakket løk og vårløk og surr i pannen til løken er myk og gyllen. Rør inn linsene og tilsett hønsebuljong. Kok opp og tilsett finhakket stangselleri, gulrøtter og selleri i små terninger, finhakket hvitløk og persille. Legg på lokk og la trekke i 45 min- 1 time. Smak til med salt og pepper.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar